in

De 11 SEO’ers van het jaar 2022

Wie betekende in 2022 veel voor de SEO community?

De SEO community in België & Nederland leeft meer dan ooit tevoren! Er wordt volop kennis gedeeld op verschillende platformen, er worden nieuwe events georganiseerd en er staan nieuwe SEO specialisten op. Graag zetten we even de specialisten in schrijnwerpers die echt van onschatbare waarde waren in 2022. Dit is geen rangschikking, elk hebben ze bijgedragen op hun manier en daar kun je geen “punten” op plakken.

Jeroen Stikkelorum

Wat Jeroen in het afgelopen jaar voor de SEO community gedaan heeft, valt niet te evenaren. In 2022 richtte hij SEO Mastermind op, een online community voor SEO specialisten die met gevorderde vragen ergens terecht willen. SEO Mastermind is een van de gestructureerdste & levendige SEO community’s in de Benelux. En dat allemaal terwijl hij ook nog eens SEO Benelux meetups mee organiseerde.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jeroenstikkelorum/

Dennis Akkerman & Martijn Hoving

Dennis & Martijn zijn de twee helden achter de SEO Cast. In hun podcast praten ze met nederlandse SEO specialisten en proberen ze alle kennis uit die persoon te sleuren. Zelden heb ik al zoveel bijgeleerd uit een podcast, als bij de SEO Cast. Keep up the good work boys!

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/dennis-akkerman-b4008591/ & https://www.linkedin.com/in/hovingmartijn/

Chantal Smink

Met haar nieuwe visie op SEO wist ze de community toch wel te overtuigen om wat anders te gaan nadenken over SEO. Dit jaar publiceerde ze ook haar eerste boek, “SEO & Contentstrategie voor Horizontale SEO“, een echte aanrader als je dit jaar nog een plaatsje hebt op je wishlist.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/chantal-smink/

Marjolein Schollaert

Zelden hebben we zoveel lovende commentaren gehad op een SEO Benelux meetup presentatie als op die van Marjolein over “Human-centric SEO“. Ze staat altijd open om kennis te delen, en dat heeft ze dan ook enorm veel gedaan in 2022. Kom je haar eens tegen op een SEO meetup of in Brighton? Sla dan zeker even een praatje.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjoleinschollaert/

Diantha van Surksum

1x in het SEO Benelux panel, 1 x in de SEO cast, SEO lead bij Beerwulf & een van de meeste succesvolle SEO-cursussen opgestart genaamd SEO spot. Do i need to say more? Diantha heeft in 2022 bergen werk verzet voor de SEO community en dat verdient een plaatsje in deze lijst.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/diantha-van-surksum-040a8089/

Jan Caerels

Zelf ken ik Jan al een paar jaar, maar dit jaar heeft hij toch wel een quantum sprong qua kennis(deling) genomen. De projecten waar hij op werkt, de manier waarop hij kritisch over zaken nadenkt en andere specialisten helpt, verdient een plaats in deze lijst. Hopelijk kunnen we hem in 2022 eens strikken voor een SEO Benelux meetup. 😉

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jancaerels/

Michael Van Den Reym

Een luchtige, leuke & toch begrijpbare presentatie geven over AI & Machine learning voor SEO? Michael is een van de weinige SEO-specialisten die dat kan. 😉

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/michaelvdr/

Jerrel Arkes

Met bijna elke week een nieuwe 4cast Inbound podcast, heeft Jerrel dit jaar serieus gas gegeven.  Talloze Nederlandse, Belgische & zelf Amerikaanse kleppers zaten voor zijn microfoon. In de podcast wordt waardevolle informatie & kennis gedeeld met focus op B2B / inbound marketing.

Michel Kant

Naast de lancering van zijn eigen SaaS product (Flipstream) waar hij al enkele jaren hard aan werkte, deelde Michel ook veel kennis in het afgelopen jaar. Hij heeft ons vooral geleerd hoe we makkelijk aan de slag kunnen met automatisatie & SQL.

Steven van Vessum

Na jarenlang hard werken werd Steven dit jaar op de ultieme manier beloont, een overname van ContentKing door Conductor. Hoe Steven samen met zijn kompaan ervoor zorgde dat ContentKing een van de beste SEO tools werd, is echt een fantastisch ondernemersverhaal. Het toont ook aan dat Nederlanders & Belgen mooie dingen kunnen bouwen en we niet schuw moeten zijn voor de grote Amerikanen. 😉

Amazon PPC has landed

11 SEO tools van bij ons