in

11 SEO tools van bij ons

Welke Belgische & Nederlandse SEO tools bestaan er?

Iedereen is vast bekend met SEMrush, Moz of Ahrefs, maar wist je dat er ook enkele steengoede Nederlandse/Belgische SEO tools zijn? Wij hebben ze even voor je opgelijst:

 1. Flipstream
 2. ContentKing
 3. SiteGuru
 4. Verbolia
 5. Woorank
 6. Umbrellum
 7. KeyWI
 8. Yoast
 9. Seopp
 10. Seoreviewtools
 11. RUMvision

 

1. Flipstream

Flipstream bestaat uit twee tools, Flipstream GSC en Flipstream SERP Scraper. Die eerste is een tool om makkelijk Google Search Console data op te halen via de API, op te slaan in een Big Query en weer te geven in een zeer overzichtelijke Google da… eeuh .. Looker Studio dashboard. Hierdoor kan je zo ook de limiet van 16 maanden data & max. 1000 rijen omzeilen en krijg je dus veel beter inzicht in je organische prestaties.

De “Flipstream SERP Scraper” helpt je dan weer met scrapen van zoekresultaten pagina’s. Het slaat de rankingdata inclusief featured snippets etc. dan op in je datawarehouse. Daarna kan je het visualiseren in Looker Studio.

Opgericht door Michel Kant

>> flipstream.io

 

2. ContentKing

ContenKing, het “Real-time SEO Auditing & Monitoring Platform” is een tool die 24/7 je website monitort. Op die manier kan Contentking je op de hoogte brengen van SEO issues of grote veranderingen qua content vb. een H1 die overschreven werd. Wanneer de tool een issue opmerkt stuur het je automatisch een e-mail of slackbericht.

Opgericht door Steven ven Vessum & Vincent van Scherpeneel, onlangs overgenomen door het Amerikaanse Conductor.

>> contentkingapp.com

3. SiteGuru

Site Guru is een tool die op wekelijkse basis een SEO audit uitvoert van je website en je Google Search Console data analyseert. Door deze wekelijkse audits kom je te weten of je SEO efforts effect hebben op je prestaties. Daarnaast zal SiteGuru ook zelf optimalisatie aanbevelingen voorstellen.

Opgericht door Rick Van Haasteren

>> siteguru.co/

 

4. Verbolia

Verbolia is een platform met focus op E-commerce websites. Ze helpen je om sneller en gemakkelijker SEO vriendelijke landingspagina’s te generen via een proxy. Via het platform kan je dan mooi volgen wat die pagina’s opleveren qua traffic & omzet.

Opgericht door Pierre-Olivier Danhaive

>> verbolia.com/

 

5. Woorank

Woorank is een belgische tool met verschillende functies o.a. SEO-auditing, keyword research en ranktracking. De tool is voornamelijk gemakkelijk om snel concurrenten te checken op bepaalde SEO factoren. Woorank zal dan op basis daarvan een soort “score” bepalen zodat jezelf kunt benchmarken. De score is echter wel met een grote korrel zout te nemen naar mijn ervaring.

Opgericht door Jean Derély, Boris Demaria en Nils Demoor

>> woorank.com

 

6. Umbrellum

Unbrellum is allesbehalve een traditionele ranktracking tool. De tool monitort je zichtbaarheid op basis van scroll depth & je positie tussen andere SERP features. Een #1 positie met een featured snippet er boven is namelijk minder sterk dan een #1 positie zonder featured snippet. Umbrellum houdt daarnaast ook mooi de evolutie in featured snippets bij.

Opgericht door Wouter van der Meij

>> umbrellum.com

 

7. KeyWI

KeyWi geeft je geautomatiseerde content aanbevelingen op basis van je eigen performance data (GSC). Op die manier moet je zelf veel minder tijd investeren in zoekwoord onderzoek en content ideeën zoeken. Vervolgens zal KeyWi zelf al een basis briefing opstellen die je verder kunt uitbreiden.

Opgericht door Sam Van Houten en Daan Vermunt

>> keywi.io

 

8. Yoast

Yoast is waarschijnlijk de meest gebruikte SEO plugin ter wereld. Dankzij de plugin is het een stuk makkelijker zaken als page titels, meta descriptions & structured data van je WordPress of Shopify website in te stellen. Daarnaast monitort de pro versie ook 404’s, krijg je linksuggesties en geeft Yoast SEO aanbevelingen.

Opgericht door Joost De Valk

>> yoast.com

 

9. Seopp

Seopp is een tool die je kunt koppelen aan Google Search Console. Op basis van de verkregen data en machine learning geeft SEOPP dan content aanbeveling. De aanbevelingen focussen zich op de optimalisatie van vb. pagina titels, omschrijvingen of volledige paragrafen.
Je kunt je wijzigingen in de tool tracken en daar krijg je dan automatisch een rapportage over. Verder zit er nog in: Rapportages, adviezen voor nieuwe content o.b.v. concurrenten en o.b.v GSC

10. Seo Review Tools

Over deze hoorde ik onlangs in de SEO cast. Het is een set aan gratis SEO tools zoals een onpage SEO checkers, backlinks checkers, keyword tools, SEO writing assistans, … en nog veel meer. Het heeft natuurlijk niet de uitgebreide functionaliteiten van de betaalde tools, maar zijn zeker een goede start voor beginners.

Opgericht door Jasja Ter Horst

>> seoreviewtools.com

 

11. RUMvision

Het optimaliseren van laadsnelheid & verbeteren van je Core Web Vitals zijn tegenwoordig een cruciaal onderdeel van je SEO strategie. Daarom ontwikkelde het gepassioneerde team van RUMvision een tool om je page speed te monitoren en optimalisaties te spotten.

Opgericht door Karlijn Löwik, Roderik Derksen & Erwin Hofman

>> www.rumvision.com

De 11 SEO’ers van het jaar 2022

BE / NL linkbuilding platformen en agencies