Online marketeer / SEO Specialist

  • Full Time
  • Rosmalen
  • Solliciteren is gesloten

Website Sawiday

Sawiday is online marktleider in de badkamer en tegelbranche

Kom jij impact maken op onze marketing afdeling?
We groeien hard en zijn op zoek naar een online marketeer zodat we nog harder kunnen groeien. Samen met het marketingteam ga je aan de slag met toffe projecten die zorgen voor nog meer websitebezoekers en uiteindelijk tevreden klanten.

We zoeken iemand die thuis is in SEO-teksten en online marketing. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en samen met onze content marketeers zorg je ervoor dat de content die gecreëerd wordt ook goed scoort in de organische zoekresultaten en de jusite call-to-action heeft.

Je hebt zin om te knallen en jouw kennis en kunde toe te passen op onze webshops.
De kennis van SEO hebben we in huis, maar het ontbreekt ons aan tijd om hier structureel mee aan de slag te gaan. Onze team lead online is samen met een extern bureau verantwoordelijk voor de organische vindbaarheid. De afgelopen periode hebben we een zeer goede ontwikkeling op SEO-gebied gerealiseerd. Maandelijks komen er nieuwe posities bij en nemen de bezoekers gestaag toe. Nu zoeken we iemand die structureel aan de slag kan gaan met onze organische vindbaarheid om door te pakken op het huidige succes.

Je bent bekend met de SEO-richtlijnen en bijbehorende software

Op dit moment maken we gebruik van diverse software zoals Google Search console, Moz, Semrush, Screaming Frog en vele andere tools. Je hebt ervaring met deze en/of vergelijkbare tools en weet de rapportages van deze software om te zetten in concrete actiepunten. Actiepunten die uiteindelijk zorgen voor hogere posities van onze bestaande zoekwoorden en tevens zorgen voor nieuwe posities.

Jij bepaalt je eigen planning

Uiteraard bespreek je jouw ideeën en plannen samen met het team en jouw leidinggevende. Maar zodra de richting goed is, bepaal je zelf hoe je het afgesproken doel gaat behalen. Of je eerst start met het verbeteren van de bestaande pagina’s, het uitbreiden van links, vinden van nieuwe zoekwoorden of de technische kant van de website gaat optimaliseren? Dat bepaal je volledig zelf. De team lead zal je hierin begeleiden en denkt graag met je mee. Dit vraagt om een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en aangezien iedereen binnen het team verantwoordelijk is voor zijn eigen project doen we een beroep op je zelfstandigheid.

Samengevat:

  • Op basis van diverse tools en Analytics breng je de huidige situatie van onze eigen webshops in beeld. Hierbij weet je de juiste data te verzamelen om goede analyses op te stellen;
  • Je bespreekt de bevindingen met collega’s van zowel team online als team content en ontwikkelt een SEO-strategie voor de lange termijn met concrete doelen;
  • Je houdt je bezig met kwalitatieve en relevante content, de technische aspecten van de website en de aanpak van linkbuilding. Tijdens de gezamenlijke teammeeting rapporteer je hierover;
  • Je stuurt tekstschrijvers, stagiaires en andere collega’s aan die je nodig hebt voor het realiseren van jouw doelen. Dit doe je op een natuurlijke en prettige manier. Daarnaast ga je ook zelf aan de slag met het schrijven van content;
  • De webshops waar je aan gaat werken zijn: sanitairwinkel.nl, sawiday.be en sawiday.fr. Daarnaast kun je jouw kennis ook toepassen op onze algemene sites: sawiday.work en sawiday.com.
  • Je bent 32-40 uur beschikbaar, minder uren zijn in overleg mogelijk.

Over de afdeling:
Binnen ons bedrijf van in totaal 200 medewerkers, bieden wij jou een plekje in ons jonge marketingteam van 12 mensen. Iedereen heeft een eigen specialisatie binnen het totaal, waarvoor je zelf de verantwoording draagt. Geen dag is hetzelfde en binnen deze functie krijg je veel vrijheid om je eigen invulling aan de dag te geven! Naast hard werken is er ook ruimte voor gezelligheid. Wij houden van een potje tafeltennis in de pauze, sommige collega’s maken een wandeling en eens in de zoveel tijd halen we een lekkere vette hap.

Wat neem je mee?
– Minimaal HBO werk- en denkniveau (afgerond);
– 2 à 3 jaar ervaring in online marketing
– Bekend met de SEO richtlijnen en ervaring met diverse SEO software;
– Analytisch sterk en in staat om analyses om te zetten in actiepunten;
– Kennis van zowel on- als off-page optimalisatie;
– Je houdt van goed geschreven teksten die prettig lezen en SEO-technisch kloppen;
– Je legt de lat hoog, jouw energie werkt aanstekelijk en je bent een teamplayer.

Wat bieden wij
– Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid;
– Werken bij een sterk groeiend bedrijf in een jong en informeel team;
– 25 vakantiedagen, flexibele werktijden en mogelijkheid om thuis te werken;
– Bijpassend salaris op basis van ervaring;
– Gezellige borrels en leuke teamuitjes;
– Mooie werkplek in ons prettige kantoor in Rosmalen.