Reprise – SEO Consultant

Website Reprise

Krijg jij net als wij energie van online marketing en ben jij een ervaren marketeer met veel kennis over SEO? En begrijp jij als geen ander dat een holistische search strategie bijdraagt aan het behalen van de organisatie doelstellingen en KPI’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn Reprise!

Het leukste digital marketingbureau van Nederland. Wij zijn een award winning agency en sinds 2014 onderdeel van IPG Mediabrands, een van de big six agencies ter wereld. Dit betekent dat wij goede partnerships hebben met onder andere Google en Facebook, met vele opleidingsmogelijkheden en het behalen van certificaten. Al sinds de begindagen van online werken wij aan de beste digitale strategieën voor prachtige klanten als Coca-Cola, Jumbo, Landal Greenparks, Rabobank en Wehkamp.

Wat ga je doen?  

Jij bent verantwoordelijk voor het adviseren en doorvoeren van verbeteringen op de owned kanalen op het gebied van hygiëne, autoriteit, content en UX. Je zorgt ervoor dat niet alleen de prestaties van de organic, maar ook van de paid kanalen dankzij jouw strategie worden verbeterd.

Ook ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van het organische verkeer náár de site; waarbij je een strategie hanteert die zich niet alleen op de zoekmachines richt. Voor Reprise staat SEO namelijk voor Search Experience Optimization.

Taken en verantwoordelijkheden

– Je formuleert heldere online marketingdoelstellingen met bijbehorende KPI’s voor onze klanten in de e-commerce, overheid en tot aan de financiële sector om ze verder te helpen online te groeien.
– Je bent op de hoogte van alle search trends en kunt meepraten over interessante ontwikkelingen op dit gebied.
– Je zorgt er zelf proactief voor dat je kennis van Search Experience Optimization up-to-date blijft en deelt deze informatie actief met je collega’s.
– Je neemt User Experience mee in je searchstrategie en bent op de hoogte van de nieuwste trends binnen search en UX.
– Je werkt nauw samen met SEA consultants en biedt een geïntegreerde searchstrategie oplossing aan onze klanten om zo het maximale resultaat te bereiken binnen de verschillende zoekomgevingen.

Jij

Past binnen onze jonge en dynamische organisatie en bent communicatief vaardig. Je herkent jezelf in onze cultuur en hebt een passie voor online marketing. Het is voor jou een uitdaging om op basis van een goede analyse een commercieel advies aan je klant te presenteren, hierin kun je je kennis en bevindingen goed en in duidelijke taal uitleggen. Rapporteren aan je klant doe je via verschillende kanalen, zoals telefonisch, per mail en fysiek bij de klant aan de tafel.

Vereisten

– Een diploma op minimaal HBO niveau van een voor de functie relevante opleiding, zoals Marketing,  Communicatiewetenschappen of Commerciële Economie
– Minimaal 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
– Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met consultancy
– Ervaring met het geven van trainingen en aansturen van een (junior) team
– Ervaring met het begeleiden van sitemigraties is een pré
– Kennis van HTML, CSS en javascript is een pré
– Ervaring met Google Analytics
– Het vermogen om technische kennis en complexe adviezen goed over te brengen bij verschillende interne en externe stakeholders
– Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Wat we je bieden

Een marktconform salaris passend bij jouw ervaring
26 vakantiedagen per jaar op basis van een 40-urige werkweek
Werken voor toonaangevende A-merken
Leren van 150+ ervaren digitale professionals
Onderdeel van een internationaal netwerk
Ontwikkelmogelijkheden en begeleiding van onze L&D Manager

Werken bij Reprise betekent meer:

Gezamenlijke lunch en vrijdagmiddagborrels.
Social > Feestjes / Kerstdiner / Beachparty / Pubquizzen.
Sport > Bootcamp / Kickboksen / Yoga.
Wellbeing: Inspiratie vanuit Boost ons wellbeing platform bomvol tips & inspiratie voor alle IPG MediaBrands medewerkers.
Thuiswerkmogelijkheden.
Goede (online) begeleiding / 100 dagen inwerk plan m.b.v. een buddy.
Werk en privé in balans.

* Door recente ontwikkelingen rondom het COVID 19 virus houdt Reprise de richtlijnen van het RIVM aan. De veiligheid van onze medewerkers staat hierbij voorop. Sollicitaties en sociale evenementen vinden daarom voorlopig digitaal plaats. We doen er alles aan om sociale activiteiten digitaal te laten plaatsvinden en zullen zodra het RIVM dit toelaat weer activiteiten gaan organiseren!

 

Interesse gewekt? Solliciteer via https://werkenbijreprise.nl/o/seo-consultant